Om oss

Trion bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017.

Alla tre skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och tradionell klezmer. De har en förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära men räds inte att spela rakt upp och ner till dans. Det är nämligen kontrasterna som är tjusningen.

Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt mången publik.

Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar här hemma i Sverige såväl som utomlands.

Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di jiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.